Exist Nu AB/Exist Publishing

Handledning och förlag

Om företaget

Företaget grundades 2010 av Kristina Bähr, ombildat till aktiebolag till 2011. 2014 bildades Exist Publishing, som en del i bolaget. Företaget arbetar med att sprida forskning kring hjärnan och ledarskap och har hjärnan i fokus vid alla insatser.

Ledord:

 • Ansvar
 • Mod
 • Nyfikenhet

  Exist Nu AB arbetar med människan i fokus och kombinerar neurovetenskap, ledarskap, organisation och kunskap om beteendeförändringar för att optimera förutsättningarna för förändring.
  För att öka nyttan för klienter och kunder har Kristina läst en MBA – Master of Business Administration (Examen förväntad augusti 2021) med fokus på influence och negotiation som valbara kurser utöver de vanliga kärnämnen som ingår. 

Om Kristina Bähr

Grundare och VD, Exist Nu AB.  

Certifierad professionell coach och coachande handledare med stor erfarenhet av svåra samtal med människor i kris och från brytpunkten där biologi och psykologi möts. Efter ett liv rikt på egna erfarenheter och en aning krokig väg, har jag följt min drivkraft att få prata färdigt med människor, om det som är viktigt i att vara människa.

Jag började i musikens värld med sikte på att bli operasångerska, men scenskräck satte stopp för det i 20-årsåldern. Efter 5 års sång i studentorkester och byte av inriktning till medicinstudier, var scenskräcken borta – när jag sjöng – men att tala inför människor var fortfarande omöjligt.  

När jag väl bytte bana, igen, till egen företagare övervann jag stegvis rädslan och började att älska att föreläsa och engagera andra. Människor fascinerar mig för sin kombination av automatiska reaktioner, reflekterande tankar, känslor och emotioner. För att vi ska förstå ledarskap och lärande kan vi använda oss av den tvärvetenskaplig forskning som kopplar samman beteenden och neurovetenskap och kanske göra obegripliga beteenden lite mer begripliga på sikt.

Jag inspireras av det som utvecklar och berikar vårt liv. Carl Jung har sagt att ”guldet finns i mörkret”  – och varje gång jag möter människor med utmanande beteenden eller svårigheter, ser jag en möjlighet att vända det till en användbar styrka i framtiden. Att vara människa är det mest spännande jag kan tänka mig och att bidra till en bättre värld genom att se varje människa för den unika människa hon är, är den livsvision jag lever i. Steg för steg – människa för människa – lokalt och globalt. Vi är tillsammans i det här med att vara människa.   Legitimerad läkare (läkarexamen 2000),

 • Barnläkarspecialist, Astrid Lindgrens Barnsjukhus 2008
 • Överläkare Oxelösunds Vårdcentral 2010 – 2011
 • Konsultläkare 2011-
 • Skolöverläkare 2013-
 • Master of Business Administration, Edinburgh Business School (Examen beräknad aug 2021) 

Coachande handledare, Coachwalk Academy Malmö, 2013-14.

Certifierad Professionell Coach, enligt ICF:s standard för PCC, via Leapfrog AB i Stockholm, 2013 Diplomerad ACC (2010), Diplomerad PCC (2012) enligt ICF:s (International Coach Federation) riktlinjer via Leapfrog AB i Stockholm.

Fackligt arbete i Läkarförbundet, 2000-2004 samt 2006-2009. Den senare perioden på Astrid Lindgrens barnsjukhus på divisionsnivå – vilket inneburit löneförhandling, MBL förhandlingar, HR ärenden mm för ca 360 läkare.

Meditationserfarenhet sedan 2004

Diplomerad Mindfulnessinstruktör januari 2011, utbildad av Ola Schenström – Mindfulnesscenter. CUPS – Chefsutvecklingsprogrammet för sjukvården, IFL vid Handelshögskolan i Stockholm.

Kalendarium